העגלה ריקה
: 0.00 ₪
  • israel-flag
  • russian-flag
  • English
    X
    Shorashim store website will be available soon in English version. Fill in your email address and we'll let you know when we launch
    Subject:
    Please enter a subject.
    Message:
    Please enter your message.
    Email:
    Please enter a valid email address.
clock-top
ימים א'-ה':
08:30 - 22:00

ערבי חג וימי שישי:
08:30-16:30

מוצ"ש:
18:30-22:30
03-5171776

מרכז שורשים לרפואה משלימה

חפש/י תחום טיפול:

logo

מועדון בריאות שורשים מקנה 15% הנחה על כל המוצרים באתר

למעט מוצרי מקרר, מקפיא, לחמים, ירקות ופירות

אלפי לקוחות הצטרפו

הירשמו ותהנו

בלוג

04/07/13

אביב בפתח... זמן לנקות את הגוף!

עם בוא קרני השמש הראשונות, יוצאים ממחילותיהם כל בעלי החיים אוהבי השמש, כל החרקים (המעצבנים) מתחילים להתעופף באוויר וכל האנשים שהסתובבו כל החורף עם הראש באדמה מרימים ראשם לקרני השמש הראשונות המלטפות אותם באהבה.

זהו האביב, בקרוב נתחיל לבכות על השמש המכה בנו ללא רחם. אבל עד אז אנו נמצאים בתקופה מקסימה של פריחה והתחדשות. כל הקילוגרמים החורפיים שעטינו על עצמינו להגנה מפני החורף הקר הופכים למיותרים ואנו מתחילים לצאת מהתחפרות רגשית של סגירות ופרישות לעבר קלילות, צחוק וחיי חברה פעילים.

תוך כדי כך רצוי לשים לב לכל המאכלים התורמים לנו להפתח ולהתקלף. מערכת העיכול שאהבה בחורף אוכל חם וכבד הדורש זמן עיכול ארוך, אינה זקוקה לכך עוד והיא רוצה אוכל קליל יותר.

שפע ירקות ירוקים והרבה סלטים קרירים ונעימים שיעוררו אותנו לחילוף חומרים מהיר יותר וישחרר אותנו מן הכבדות שנשאנו עימנו עד.

מאכלים קלילים, פחות מתובלים, מהירי בישול הדורשים זמן הכנה קצר מתאימים מאוד לתקופת ניקוי זו. אפשר אפילו לפצוח בדיאטה קלה של יותר סלטים ופחות בשר ופחמימות כבדות. את הבשר אפשר להחליף בדגים ועוף ואת הפחמימות כמו תפוחי אדמה ובטטות בקינואה, בורגול ודוחן.

כל הירקות, חיים או מבושלים (רצוי בבישול קצר), אפשרלאכול כסלט קר, או כתבשיל המעורב בפחמימות. ככל שיתחמם מזג האוויר כך ילך ויפחת התיאבון שגרםהקור ותוכלו להפטר מאי אלו שכבות מגן להן נזקקתם בחודשים האחרונים.

 

לכל המעוניינים בניקוי יסודי יותר של הגוף אם הם בריאים ולא סובלים מבעיות בריאותיות מובאות כאן כמה שיטות ניקוי מומלצות וקלות לביצוע

1) שיטת "סבתא": ניקוי הכבד בשמן זית ולימון בהתאמה אישית: לדוגמא, לערבב כף שמן זית (מכבישה קרה וחמיצות 0.8 ומטה) עם מיץ סחוט מחצי לימון וחצי כוס מים פושרים. לשתות כל בוקר על בטן ריקה, למשך לא יותר מ-4 שבועות.

2) "השיטה הסינית" (מתכון בהמשך): תבשיל אורז מלא עם שעועית מאש (Mung) ביחס של 1:2 בהתאמה למשך 10 ימים.

3) "השיטה הצמחית": פורמולה של צמחי מרפא המכילה בין השאר גדילן, שן ארי וסרפד עשויה לעזור לכבד לפנות את הרעלים ולהתחזק. יש להשתמש בפורמולה מסוג זה לפרק זמן מוגבל ובתמיכה של איש מקצוע. (פורמולה מומלצת היא T1 Detox formula של "שורשים")

4) "שיטה של מזונות על": שתיית מיץ עשב חיטה או שעורה בבוקר, על בטן ריקה, במשך חודש בשילוב עם פרוביוטיקה- חיידקים טובים המשפרים את תפקוד מערכת העיכול והחיסון.

 

במהלך כל תקופת הניקוי ובשבועיים שאחריה חשוב במיוחד להקפיד על שתייה מוגברת ועל תזונה מתאימה (על מנת לתמוך בפעילות המוגברת של הכליות ושל הכבד) ולהימנע עד כמה שאפשר מ: יין, משקאות חריפים, בירה, גבינות שמנות, מזון שמן ו/או מטוגן ו/או מעושן, דברי מתיקה, סוכר לבן, פירות עתירי סוכר כמו בננה, מלון ותפוז, מוצרים המכילים קמח לבן, תה, קפה, קפה נמס, שוקו, קוקה קולה, משקאות קלים וכמו כן כל דבר החשוד כגורם אפשרי לאלרגיה.

בעדויותיהם של אנשים שעברו "ניקוי אביב" אפשר לראות: שיפור הערנות, הנמרצות והתנועתיות (כתוצאה מן השיפור התפקוד של מערכת העיכול), ירידה מיידית במשקל (בעקבות פינוי נוזלים מיותרים כתוצאה של שיפור בתפקוד הכליות), ירידה מואצת במשקל (כתוצאה מן השיפור בחילוף החומרים), שיפור במערכות יחסים ושינה רגועה יותר (כתוצאה מירידה ברמות המתח והכעס), שיפור בכישורי החשיבה והזיכרון (כתוצאה מהשתבחות הדם והלימפה), שיפור מצבי פטרת ותגובות אלרגיות (בעקבות התנקות הכבד), שיפור בערכי בדיקות דם חוזרות (תפקודי כבד, סוכר, כולסטרול, טרי-גליצרידים) ועוד.

 

בתחילת תהליך הניקוי ייתכנו סימפטומים כגון כאבי ראש ועייפות מוגברת שיעידו על מהלך הניקוי שעובר גופכם.

רצוי להוסיף הליכה ברגל או פעילות מתונה אחרת, ולתת לגוף מנוחה לפי הצורך. מעבר לזה, ניתן לנהל חיי יום יום רגילים.

שיהיה בהצלחה! 

 

 תבשיל אורז מלא ושעועית מש (4 מנות)

כוס אורז מלא (חום, עגול, פרא, ווהני, בשמתי... כולם טובים, העיקר שיהיה מלא)

חצי כוס שעועית מש

כף אבקת כורכום

חצי כף פלפל שחור

חצי כף מלח (לא חובה!)

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום טרי קצוצות

אפשר להשרות את האורז והשעועית בין 2-8 שעות לפני הבישול כדי להשביח את הערך התזונתי שלהם ולקצר את זמן הבישול, אך זה לא הכרחי.

בסיר בעל תחתית עבה מטגנים קצת את הבצל והשום במעט שמן זית או שמן קנולה (מכבישה קרה), מוסיפים את האורז והתבלינים, ממשיכים לטגן מעט ואז מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רתוחים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את המש, מביאים לרתיחה שניה ומנמיכים את האש. מכסים את הסיר וממתינים 30-45 דקות. לאחר חצי שעת בישול בודקים בעזרת סכין אם נשארו מים בתחתית הסיר. כשנגמרים המים מכבים את האש, מכסים את הסיר עם מגבת מטבח דקה וממתינים 20 דקות. רצוי לפתוח את המכסה לפני הגשה כי התבשיל חם מאוד!! בתיאבון

נ.ב. להחזיר למקרר את מה שנשאר ולאכול גם למחרת, כי הטעם רק משתפר.... J

 

 נכתב עלי ידי תמיר בר-און ND, נטורופת ומומחה לצמחי מרפא