טחינה משומשום מלא מונבט, 700 גר', אמארה
טחינה אמארה- משומשום מלא מונבטשלומית רזלא יודעת כמה צרכנים מעדיפים לקנות טחינה גולמית ולהכין את הטחינה שלהם בעצמם, במקום לקנות טחינה מוכנה הנמכרת במבחר טעמים ברשתות השיווק. בתקופות של עצלות גם אני קונה טחינה מוכנה. אך לעצלנות תמיד נלווים קצת רגשי אשמה. טחינה גולמית ובמיוחד טחינה משומשום מלא מכילה לפחות פי שניים סידן מטחינה רגילה ואינה מכילה תוספות מלאכותיות וחומרי שימור.
למי שמעדיף להכין לבד, כדאי להכיר את הטחינה המופלאה של אמארההנמכרת רק בבתי הטבע.
זוהי טחינה משומשום מלא מונבט מזן אתיופי. המכילה 100 אחוז שומשום מלא אורגני שעבר תהליך כבישה מסורתי באבני ריחיים ללא חימום. על הצנצנת מופיע הסבר מאת הנטורופתית הילה נוה: הנבטת השומשום יוצרת דו-סוכר במקום החומצה האוקסאלית".
בבתי הטבע מספרים שהיצרן התקשה בתחילת דרכו למכור את הטחינה הזו. עבר מחנות לחנות ונתקל ביחס חשדני ובסירובים רבים. אך היום טחינה אמארה היא מצרך מבוקש ומביני דבר קונים רק אותה למרות מחירה היקר יותר מכל טחינה גולמית אחרת. בנוסף לכך אמארה היא טחינה נוחה מאוד לעיבוד.
למי שלא ניסה מעולם טחינה משומשום מלא, כדאי לציין שצבעה כהה יותר וטעמה חזק. לכן אולי תזדקקו לקצת יותר לימון, מלח, או תבלינים.
כמות הסידן במאה גרם של טחינה משומשום מלא היא כ-1000 מ"ג, כמות גדולה מכל מקור סידן אחר.
טחינה אמארה כשרה למהדרין, ארוזה בצנצנת זכוכית אשר מומלץ לאחסנה במקום קריר וחשוך למניעת התחמצנות